2011-03-16 13:22:58• hírek • népdal, verseny, meghallgatás

Meghallgatják a népdalénekeseket

Március 19-én, szombaton 17 órai kezdettel megrendezik a XX. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési verseny Szatmár megyei döntőjét. A rendezvénynek a Bartók Béla Hagyományőrző Egyesület székháza, a Piros-téglás Épület ad otthont. A  verseny előtt, péntek délután meghallgatásra kerül sor.

A Szent-Györgyi Albert Társaság, a „Dinu Lipatti" Filharmónia, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Szatmár megyei szervezete, a Szatmárnémeti MADISZ, a szatmárnémeti Szentlélek plébánia, a Bartók Béla Hagyományőrző Egyesület, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA), szakmai támogatásával március 19-én, szombaton 17 órai kezdettel rendezik meg Szatmárnémetiben, huszadik alkalommal a Hajnal Akar Lenni népdaléneklési verseny megyei döntőjét

A rendezvényen részt vehet bárki, aki betöltötte 12-dik életévét. A jelentkezési lapokat a Szent-Györgyi Albert Társaság címére (440030 Satu Mare, Mihai Viteazul 10.) lehetett elküldeni.

A Bartók Béla Hagyományőrző Egyesület ezúton kéri fel azokat a személyeket, akik jelentkezni  kívánnak a Hajnak Akar Lenni verseny megyei szakaszára, péntek délután 17 órakor meghallgatás végett legyenek az egykori zeneiskola piros-téglás épületében.

Minden versenyzőnek két dalcsokorral kell jelentkeznie, vagy lehet egy ballada és egy dalcsokor is. Törekedjenek régi stílusú dalokból meríteni. Egy dalcsokor előadási időtartama nem lehet több 4 percnél. A versenyzők szólóban, vagy hangszeres kísérettel is énekelhetnek. Ajánlják, hogy a versenyen népviseletben vagy stilizált népviseletben szerepeljenek.

A verseny első három helyezettje március 25-27. között részt vehet a Kárpát-medencei döntőn.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: